3. klašu skolēnu pavasara ekskursija uz Siguldu
Kur varētu doties atpūtā pavasara siltākajā, saulainākajā dienā?
3.c un 3. b klases skolnieki zināja un brauca tur, kur spēj iepriecināt vislielākos kārumniekus. Skolēni devās aizraujošā ceļojumā uz Siguldu.
Izrādās Siguldas Jaunās pils laukumā var nobaudīt visgardāko saldējumu un uzzināt kā top dažādu saldējumu veidi. Siguldas saldējums tiek gatavots no dabīgām izejvielām, akcentējot latvisko garšu – zemenes, upenes, rabarberi, smiltsērkšķi, ķirši, rupjmaize, iesals, un vēl šokolādes un ābolu.
Kā noskaidrojām Siguldas saldējums ir ģimenes uzņēmums, kas izveidots, lai vairotu prieku, iestātos par veselīgu uzturu un aktīvu dzīves veidu. Gardo saldējumu gatavo pēc rūpīgi izstrādātas, pārbaudītas receptes, kas sastāv no īpaši izmeklētām, dabīgām izejvielām. Katrs saldējums ir roku darbs, kas spēs iepriecināt ikvienu.
Arī mēs iemēģinājām roku veiklību un mēģinājām izveidot katrs savas saldējuma bumbas.
Gardumus saēdušies skolēni devās uz Siguldas Jauno pili, kurā atrada spoku un drosmīgākie uzkāpa pils tornī. Cik skaista ir Sigulda, kad zied ievas!
Vēl Sigulda aizrauj ar iespēju uzkāpt Livonijas ordeņa Siguldas pilsdrupu Dienvidu un Ziemeļu torņos, kas līdz šim nebija pieejami – pastaigāties pa mūra sienām, izbaudīt senatnīguma auru un ainavas, kas paveras no torņa uz Gaujas senleju un pārējiem pilsētbūvniecības pieminekļa vēsturiskajiem centriem.
Pēc tik interesantas, aktīvas pastaigas visi mielojās, rotaļājās, draiskojās un priecājās par aizraujoši pavadīto dienu.
Paldies “Siguldas saldējuma” saimniekiem un pasākuma vadītājai! Bērni izteica vēlēšanos atbraukt uz Siguldu vēlreiz kopā ar vecākiem, lai kopā izbaudītu arī citas piedāvātās aktīvās atpūtas iespējas un mielošanos ar gardo saldējumu.
Skolotājas joprojām nespēj aizmirs gardo rupjmaizes saldējumu. Mēs noteikti atgriezīsimies!